Här kan du läsa om oss

och materialen vi använder

Om oss

Vi är ett nystartat företag som erbjuder våra kunder robusta möbler som ska hålla i generationer. Vi använder massivt trä och tillverkar allt på beställning.

Var finns vi?

Vi befinner oss i Stockholm men kan skicka våra produkter till hela Sverige. 

Speciella önskemål?

Vi kan ta oss an speciella uppdrag eller speciella önskemål. 

Varför Ek?

Våra möbler byggs i massiv ek eftersom det har många bra egenskaper som gör det lämpligt för möbler. Ek är ett vackert, tungt och hårt träslag och det gör att möblerna blir robusta, tåliga och håller i generationer.

Skillnad på fanér och massivt trä?

Fanér är en tunn trä beklädnad som man limmar fast på fiberskivor för att få det att se mer exklusivt ut, våra möbler är ek rakt igenom.

Hur ska man ta hand om ek?

Trä är ett levande material som inte bör utsättas för allt för mycket fukt eller stora temperatursvängningar. Direkt solljus kan över tiden påverka materialets färg.

Våra möbler är avsedda för inomhusbruk och bör inte stå alltför nära ett värmeelement eller i fuktiga rum som badrum och tvättstuga.

Skötselråd

Färgad Ek

Våra svartbetsade och vitlaserade möbler har en slutfinish av klarlack. Använd en fuktig trasa och lite diskmedel för att rengöra och torka i träfibrernas riktning

Oljad Ek

Den oljade eken saknar klarlack och torkas helst med en lätt fuktad trasa. Någon gång om året kan det vara bra att ge möbeln ett tunt lager träolja.